idaibenin.blogg.se

Från 2 februari till 6 juni 2016 befinner jag (Ida) och Alice oss i Benin. Vi deltar i Erikshjälpens praktikantprogram och gör praktik hos deras samarbetsorganisation BUPDOS. Här kan man läsa om vad vi gör!

Beninsk mat

Publicerad 2016-02-26 10:04:34 i Allmänt,

Vad äter vi? Maten består nästan alltid av ris, couscous, pommes frites, spagetti, pâte blanche, pâte noire, ignam pilé eller ignam frites + fisk, kyckling eller ost + sås. Pâte blanche är gjort av majs eller majs och maniok. Den är vit, lite geleaktig men fast till konsistensen och smakar inte så mycket. Pâte noire har vi bara ätit en gång, det var inte så gott tyckte vi då men vi kanske borde prova igen. Jag kommer inte ihåg vad den är gjord av, men den var ljusbrun till färgen och i övrigt likadan som pâte blanche. Ignam är en rotfrukt som påminner ganska mycket om potatis. Ignam pilé smakar nästan som potatismos men är fastare till konsistensen, tror inte det är någon vätska i. Det är gott. Ignam frites påminner mycket om pommes frites. Riset och couscousen serveras ofta med till exempel lite ärter och morötter i. Ris och spagetti serveras också ofta blandat. Fisken serveras alltid hel med huvud och allt och brukar vara stekt eller grillad. Kycklingen serveras med ben och skinn och är också stekt eller grillad. Det är ofta ganska magra kycklingar, inte mycket kött på dem. Ibland undrar vi om det faktiskt är kyckling vi äter, kan vara någon annan fågel också. Osten påminner mycket om halloumi och är god. Såsen är oftast baserad på tomat och så brukar det var lite grönsaker i. Ibland är den ganska stark, ibland inte.

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2016-02-28 18:27:04

Låter som mat som jag skulle kunna äta. Förutom de magra kycklingarna då. Ja, jag äter inte feta kycklingar heller, förstås. Men det andra skulle gå ner.

Svar: :)
idaibenin.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela